Könnyen elkészíthető, gluténmentes receptek, akár kezdőknek is!

Milady ízei

Milady ízei

Zabfasírt, zablepény

2018. június 27. - BolyhosMilady

Hozzávalók:

  • 250 g zabpehely
  • kb. 2 dl víz
  • 1 db reszelt répa vagy kisebb cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, petrezselyem, bazsalikom, curry, római kömény
  • 2 db egész tojás
  • 2 ek kukoricaliszt
  • kókuszzsír a sütéshez

A zabpelyhet leforrázzuk a vízzel, és hagyjuk állni, amíg megpuhul (akár 1-2 órát is). A hagymákat kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zabhoz, a reszelt zöldséggel és a fűszerekkel együtt. Ízlés szerint bármivel fűszerezhetjük, sőt bátran bánjunk a fűszerekkel, mert a zab úgy sokkal ízletesebb lesz. Vigyázzunk a könnyen lepiruló fűszerekkel (pl. paprika), mert amikor sütjük könnyen megéghetnek. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a kukoricalisztet is. A kukoricaliszt mennyisége függ attól mennyire lágy a masszánk. Egy jól formázható, de mégis laza állagú massza az ideális, mert a végeredmény úgy lesz igazán finom. Majd forró kókuszzsírban kisütjük a fasírtokat. 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miladyizei.blog.hu/api/trackback/id/tr7114077015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása