Könnyen elkészíthető, gluténmentes receptek, akár kezdőknek is!

Milady ízei

Milady ízei

Csicseriborsó pörkölt

2017. október 09. - BolyhosMilady

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g szárított csicseriborsó
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, fűszerpaprika, petrezselyem, bazsalikom, római kömény

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Amikor a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a 2 kiskanál fűszerpaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Visszatesszük a tűzre és felöntjük 2-3 dl vízzel. Ezek után leszűrjük a beáztatott csicseriborsót és hozzáadjuk a hagymához. Megfűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Érdemes megkóstolni 1 óra után, mert előfordulhat, hogy nem puhult meg eléggé. Mivel szárított csicseriborsót használunk, a külseje sosem lesz olyan puha, mintha konzervet használtunk volna, de a belseje igazán puha lesz. 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miladyizei.blog.hu/api/trackback/id/tr1712940187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása