Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g szárított csicseriborsó
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, fűszerpaprika, petrezselyem, bazsalikom, római kömény
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Amikor a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a 2 kiskanál fűszerpaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Visszatesszük a tűzre és felöntjük 2-3 dl vízzel. Ezek után leszűrjük a beáztatott csicseriborsót és hozzáadjuk a hagymához. Megfűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Érdemes megkóstolni 1 óra után, mert előfordulhat, hogy nem puhult meg eléggé. Mivel szárított csicseriborsót használunk, a külseje sosem lesz olyan puha, mintha konzervet használtunk volna, de a belseje igazán puha lesz.
Jó étvágyat hozzá!