Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g-os paradicsomszósz
- só
- 1 kiskanál petrezselyem, bazsalikom, oregánó
- 500 g gluténmentes tészta
- reszelt sajt
A vajat elkezdem felolvasztani, közben apróra vágom a hagymát, a vajhoz adom és üvegesre pirítom. Amikor már megpirult a hagyma, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és felöntöm a paradicsomszósszal. Megfűszerezem és hagyom felforrni. Amikor felforrt, takarékra veszem, hagyom egy kicsit besűrűsödni. Ha kell később fel lehet önteni 1-2 deci vízzel, de azt is elforralom belőle.
A tésztát sós vízben kifőzöm és amikor készen van összekeverem a paradicsomszósszal. Tálaláskor reszelt sajttal szóróm meg.
Nagyon egyszerű és gyors recept és bármilyen zöldséggel fel lehet dobni. Én még chilit szoktam belerakni, mert nagyon szeretem.
Jó étvágyat hozzá!