Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg sajt (lereszelve)
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál púpos rizsliszt
- 2 l víz
- 1 doboz rizstejszín
- só, petrezselyem, bazsalikom, tárkony
A vajat megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rászórjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ezek után hozzáadjuk a sajtot, megfűszerezzük és felöntjük vízzel. Felforraljuk, közben kevergetjük, és figyelünk, hogy a sajt teljesen felolvadjon. Hozzáadjuk a rizstejszínt és megvárjuk, hogy újra felforrjon, és már készen is van. Ha valamiért szemcsésnek találjuk, nyugodtan pépesíthetjük botmixerrel.
Jó étvágyat hozzá!