Hozzávalók 4 személyre:
- egy kisebb sütőtök
- 10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb. 1 liter víz
- 1 doboz rizstejszín
- só, curry, garam masala
A vajat megolvasztjuk, felaprítjuk a hagymát, rászórjuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kisebb darabokra vágott sütőtököt is. Megfűszerezzük ízlés szerint, 1 kiskanál sóval, 1 kiskanál curry-vel és garam masalával. Adhatunk még hozzá petrezselymet és bazsalikomot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk. Amikor megpuhult a sütőtök, hozzáadjuk a rizstejszínt és botmixerrel pépesítjük. Ha nagyon sűrű, önthetünk rá még egy kis vízet és hagyjuk újra felforrni.
Jó étvágyat hozzá!