Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg rizs
- 25 dkg túró
- 1 fej lilahagyma
- 3 tojás
- 3 púpos evőkanál kukoricaliszt
- só, petrezselyem
- kókuszszír a sütéshez
A rizst megfőzzük, ízlés szerint tehetünk bele kurkumát is. Amíg a megfőtt rizst hagyjuk kihűlni összekeverjük a túrót a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, megsózzuk és megszórjuk 1 kiskanál petrezselyemmel. Ha a rizs kihűlt, hozzáadjuk a túrós keverékhez és jól összekeverjük. Ezek után belekeverjük a lisztet is. Kis lepényeket formázunk belőle és kókuszzsíron megsütjük őket. Köretként is fogyaszthatjuk, de önálló fogásként is megállja a helyét egy kis brokkoli szósszal.
Jó étvágyat hozzá!